در دومین نشست تخصصی بررسی دستاوردهای مدیریتی 8سال دفاع مقدس عنوان شد:
منادیان حوزه جنگ کمتر به فرموله کردن تجربیات پرداخته اند
به مناسبت سالروز آزاد سازی خرمشهردومین نشست تخصصی بررسی دستاوردهای مدیریتی 8سال دفاع مقدس به همت اندیشکده مدیریت و دفاع مقدس و همکاری دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با حضور فرماندهان و سرداران جنگ و اساتید مدیریت دانشگاهها برگزارشد.
شرکت کنندگان در این نشست تخصصی ،توسعه الگوهای مدیریت جهادی در اقتصاد مقاومتی را مهمترین هدف دانستند و بابیان این پیش فرض که استفاده از تجربیات مدیریت جنگ در سال های دفاع مقدس وبررسی مزایای راهبردی و توانمندیهای مدیریت و فرماندهی جنگ در عرصه ها و سطوح مختلف و الگو سازی و استفاده از ارزش های دفاع مقدس می تواند در نظام مدیریتی و اجرایی کشوربسیار کمک کننده باشد کنار هم جمع شده بودند.
از دیگر اهداف برگزاری این نشست میتوان به برنامه ریزی و تبیین اهداف،برنامه ها و محورهای کنفرانس ملی اشاره کرد که قرار است درسال جاری و با همکاری نهادها و سازمانهای مرتبط با این حوزه برگزار شود.
مطالعات و پژوهش های اساتید ضعیف بوده است
در این نشست رییس دانشکده مدیریت با بیان اینکه درنظر داریم از تلاش و تجربیات عزیزانی که درجنگ تحمیلی حضور داشتند در مباحث نظری استفاده کنیم
گفت :در مدیریت جنگ تحمیلی از مدل ها و روش هایی استفاده می شد که با فرموله کردن آنها میتوان در دانشگاه ها استفاده کرد و اگر می بینیم که مطالعات و پژوهش هایی که توسط اساتید و کارشناسان انجام شده ضعیف است به این دلیل است که منادیان حوزه جنگ کمتر به فرموله کردن تجربیات پرداخته اند.
در این جلسه ها می خواهیم بلند فکر کنیم
"دکترمجتبی امیری "دبیرنشست تخصصی بااشاره به ضرورت این نشست های تخصصی گفت :در این جلسهها میخواهیم بلند فکر کنیم واز همه ظرفیتهای کشورمخصوصا در حوزه ارزش ها ودستاوردهای دفاع مقدس استفاده کنیم تا ظرفیتهای نهفته رابه فعلیت برسانیم و نخبههای ما که تاکنون اهل مونولوگ بودند باید نظرشان را بیان کنند و امیدواریم حرکتی که اندیشکده مدیریت دفاع مقدس به عنوان یک نهاد غیردولتی شروع کرده در یک همایش ملی به صورت منسجم ارائه شود و اندیشکده نهادی شود که با فکرورزی و هم اندیشی تجربیات را بازتولید کرده و برای جامعه امروزی استفاده شود. 
دکتر امیری با اشاره به اینکه اولین همایش ملی دستاوردهای 8 سال دفاع مقدس درمهر ماه سال جاری برگزارمیشود گفت :هدف ازبرگزاری این همایش شناسایی ارزش ها،تجربیات و دستاوردهای دفاع مقدس با رویکرد مدیریت رهبری ،چالشها وموانع به کار گیری و باز تولید ارزش ها و تجربیات دستاوردها ی دفاع مقدس در نظام مدیریتی کشورو نظرپردازی و مدلسازی بر پایه ارزشها و تجربیات دستاورد های دفاع مقدس است ما مایههای اولیه را داریم اما چگونگی کار قابل تامل است و برای رسیدن به اهداف چند کمیته نیاز داریم که در کنارهم از این دستاوردها استفاده کنیم .
تاکنون فقط به ثبت وقایع پرداخته شده است
"دکترابراهیم سنجقی "عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتراز دیگر کارشناسان نشست تخصصی به اینکه تاکنون به ثبت وقایع پرداخته ایم اشاره کرد وگفت :تا امروز بیشتر به ثبت وقایع پرداخته شده و کمتر در قالب یافتههای علمی بوده و یافتههای علمی کار بزرگی میطلبد.
دکتر سنجقی با تاکید بر اینکه متاسفانه ما به دنبال کارهای زود بازده هستیم گفت :با این روش نمیتوان به نتیجه رسید چرا که دستاوردهای دفاع مقدس گرانقدر است اما به دلیل اینکه تبدیل به یافتههای علمی نشده است نمیتوانیم عملیاتی کنیم.
در جنگ خلاقیت و نو آوری توسط رزمندگان کارساز بود
"دکتراحمد پور داریانی"عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه کنفرانس باید خروجی داشته باشد وگرنه برگزاری نشستها و کنفرانسها نتیجه ای نخواهد داشت گفت: دردوران دفاع مقدس مسئولیت لجستیک را از طرف سپاه داشتم و به کمبود امکانات در جبهه ها کاملا واقف هستم و سوالی که اینجا مطرح میشود این است که با وجود محدودیتهای جدی در جبههها جطور میشد که انسانهای ساده با قلب پاک و شفاف وارد صحنه میشدند و به توانمندیهای بزرگ و وسیع و بزرگ میرسیدند ؟
او که معاون رفیق دوست بوده ادامه داد :در اینکه بچهها در جبهه اطلاعاتی در مورد ادوات جنگی نداشتند شکی نیست اما چطور شد که" شهید حسن مقدم" با خمپاره 81 میشود پدر موشک ایران و با اینکه بچهها چیزی زیادی نمی دانستند R&D جنگ توسط" شهید علی هاشمی "انجام میشد و پیش میرفت.
پور داریانی با تاکید بر اینکه در دوران 8 سال دفاع مقدس خلاقیت و نو آوری توسط رزمندگان کارساز بود گفت :ما در آن روزها به سرعت تکثیر میشدیم و از امورنشدنی شدنی میساختیم و در بخش لجستیک جنگ این امر بارزتر بود.
او درمورد مدیریت جنگ تحمیلی در حوزه لجستیک گفت: کار در لجستیک گسترده وسخت بود اما با تدبیر و پیش بینی ها به سرعت و موفقیت انجام میشد شاید برخی فکر کنند که کار هیاتی انجام میشد اما واقعا اینطور نبود چرا که اول پیش بینی میشد که چه نیازداریم و به سرعت نیازها تامین میشد و در این میان مدیریت نواوری درجنگ مهم بود که توسط رزمندگان انجام میشد .
پور داریانی تاکید کرد: در مدیریت کلاسیک اول طرح ریزی و سپس آموزش مطرح است ولی لجستیک جنگ تنها سازمانی بود که با هستههای کوچک در عملیات رشد کرده و بزرگ میشدیم .
اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانایی محور است
"دکترمحسن شاطر زاده" از پژوهشگاه فضایی با تاکید بر نقش جهاد سازندگی در مدیریت جنگ تحمیلی گفت:جهاد نمادی خودجوش بود که در دفاع مقدس پا به پای رزمندگان حضور داشت و مردم با نام سنگر سازان بی سنگر میشناسند .
اوبا اشاره به معنای جهادی در جبهههای جنگ تحمیلی گفت :جهادی یعنی اخلاص و ایمان و ایثار و ازخود گذشتگی وعشق به کار کردن برای مردم ،جسارت و شجاعت ، خستگی ناپذیری ،شکوفایی و پیشرفت و خلاقیت و نو آوری از ویژگی های جهادگران است.
دکتر شاطرزاده با تاکید بر اینکه مدیر پروری در جهاد یک ارزش و ثروت نامحدود است گفت :نهادهایی مانند جهاد دانشگاهی،موسسه جهاد تحقیقات با 56 شرکت زیر مجموعه مولود مرکز تحقیقات مهندسی جنگ جهاد است
و جهادی مولد ثروت است و توانایی تاثیر گذاری بر دیگران را دارد و اعتقاد دارد که اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانایی محور است و در این زمینه محرک اصلی رشد و اشتغال دانایی است و روش ما در جنگ و پروژه های جنگ تحمیلی مدیریت دانایی محور بود چرا که معتقدیم که دانایی تبدیل به ثروت میشود .
در جنگ به خودمان متکی بودیم
"سردارسر لشگر مصطفی ایزدی "معاونت راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر جمله فتح خرمشهر فتح خاک نیست و فتح ارزشهای انقلاب و جنگ است گفت :آنچه از دانشگاه تهران انتظار می رود این است که مبانی مرتبط با مدیریت در دوران دفاع مقدس و مدیریت جهادی را استخراج کنند و برای بهره برداری در اختیار جامعه قراردهند.
ایزدی با اشاره به اینکه ما مجموعه ای از اعتقادات و باورها داریم گفت :مجموعه ای از اخلاق و مباحث تربیتی و یک مجموعه عملکرد به عنوان فقه مطرح میشود و در فضای نظامی گری اصطلاحی است که به آن شیوه جنگ و مدیریت آن در جنگ میگویند و اگر ما بتوانیم مدیریت جهادی را خوب تبیین کنیم و فضای خوبی برایش باز شود به نتایج خوبی میرسیم .
او تاکید کرد: در مدیریت جهادی نیروی انسانی بحث اساسی است و در سندی که به عنوان وضعیت مطرح شده باید از هسته اصلی نیروی داوطلب که همگی آنان در توانایی و ایثار استثنایی بودند استفاده کنیم.
سر لشگر ایزدی تاکید کرد : در شیوه جنگ و مدیریت جنگ فرهنگ راهبردی اهمیت ویژه ای دارد و در جنگ مدیریت ما کلاسیک نبود بلکه نوعی از مدیریت رهبری بود و فرماندهان رهبری را بر عهده داشتند و فرماندهان به دنبال پست و مقام نبودند و در فضایی خاص منشعب از اندیشه انقلاب اسلامی خدمت می کردند به عنوان مثال در لشگر عاشورا مهدی باکری و در لشکر نجف احمد کاظمی خدمت میکردند که نوعی از رهبری درروش مدیریت آنها موضوعیت داشت.
ایزدی با اشاره به اینکه ما در جنگ به خودمان متکی بودیم گفت : در حال حاضر ما خود فهمی نداریم و نیاز به این خودفهمی داریم باید دشمن را بشناسیم و خودمان را بشناسیم و در 8 سال دفاع مقدس ما به خودمان متکی بودیم ما باید تکلیف گراباشیم و آرمانگرای واقع بین باشیم و مطمئن باشیم که می توانیم با خلق دستگاه مدیریت جهادی به نتایج ارزشمندی برسیم و بدانیم که هنوز هم در حال دفاع مقدس هستیم.